085 - 064 07 41 - wij staan altijd klaar voor advies
Menu
0 Producten - 4,95 Verzendkosten€ 0,00
Bestelling afronden
Wij hebben extra aandacht voor jouw veiligheid en hygiëne i.v.m. COVID-19. Lees meer >
Matrassen vergeljken Banner | Luxebedden.nl

Matrassen Vergelijken

Matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bekende type matrassen zijn pocketvering, bonellvering, koudschuim, latex en traagschuim. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de verschillende types? Welke matras past het beste bij jouw lichaam? Op dezepagina leggen we de voor- en nadelen en de belangrijkste verschillen uit.

Pocketvering Matrassen

De meest populaire matras is op het moment de pocketveer matras. De hoeveelheid pocketveren en gewenste ondersteuning die je nodig hebt, hangt grotendeels samen met je postuur en lichaamsgewicht. Zo hebben mensen die zwaarder zijn meer aan 1000 veren en is een matras met 500 pocketveren voldoende voor mensen met een normaal postuur. Matrassen hebben vaak 5, 7 of 9 comfortzones die zijn gevormd onder de schouders, heupen en knieën. Zeer populaire modellen met 7 comfortzones en tevens als beste getest in 2016, zijn de Pullman Silverline Excellence en de Pullman Silverline Premier.


Bij de vergelijking van verschillende pocketvering matrassen speelt, naast de kern, ook de afdeklaag een grote rol. Het comfort dat je lichaam ervaart tijdens het slapen komt grotendeels door de afdeklaag. Populaire materialen hiervoor zijn traagschuim, polyether, koudschuim of latex. Koudschuim wordt gekenmerkt door een stevig ligcomfort met goede ventilatie en latex wordt gekenmerkt door een zacht ligcomfort met slechte ventilatie.


Bekijk alle Pocketvering Matrassen  >
Banner Testpagina

Latex matras

Een volledig latex matras biedt een zeer zachte ondersteuning maar zal niet goed ventileren. Voor de optimale kwaliteit bestaat het matras bestaat uit zowel natuurlijk als synthetisch latex. Zoals hierboven beschreven kan een latex afdeklaag ook worden gebruikt in combinatie met een pocketveren kern. Dit zorgt voor een betere ondersteuning en ventilatie.

Over het algemeen is het dus verstandiger om te kiezen voor een matras met pocketvering kern en latex afdeklaag.

Alle Latex Matrassen  >
Banner Testpagina

Koudschuim matras

Een koudschuim matras staat bekend om de goede ventilatie, ondersteuning, levensduur en betaalbaarheid. Koudschuim is geschikt als kern en afdeklaag van een matras. Een koudschuim kern wordt vaak afgedekt met een laag traagschuim of koudschuim. De afdeklaag wordt vaak gebruikt in combinatie met een kern van pocket- of bonellvering.

De kwaliteit van een koudschuim matras wordt aangegeven middels de HR waarde. Hoe hoger de HR waarde hoe steviger en veerkrachtiger de matras.

Alle Koudschuim Matrassen  >
Banner Testpagina

Traagschuim matras

Traagschuim wordt bij matrassen enkel gebruikt in de afdeklaag. Een kern van traagschuim biedt het lichaam namelijk te weinig ondersteuning. Traagschuim wordt vaak gebruikt in combinatie met een kern met pocketveren of koudschuim.

De traagschuim afdeklaag vormt zich naar het lichaam biedt zeer goede ondersteuning maar slechte ventilatie. Deze afdeklaag is voornamelijk geschikt voor ouderen of mensen met fysieke klachten.

Alle Traagschuim Matrassen  >
Banner Testpagina

Bonellvering matras

Bonellvering wordt, net als pocketvering, enkel gebruikt voor de kern van een matras. Deze kern wordt vaak afgedekt met een laag polyether of koudschuim. Vergeleken met pocketvering is een bonellvering matras vaak goedkoper, maar niet zo duurzaam én minder comfortabel.

De vering in een bonellvering matras wordt vervaardigd uit één lange draad, terwijl pocketvering bestaat uit diverse individuele veren. Deze kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen en bieden hierdoor een betere ondersteuning die steviger aanvoelt.

Alle Bonellvering Matrassen  >

Stevige of zachte matrassen

In Nederland worden over het algemeen 3 hardheden gehanteerd met betrekking tot matrassen. Je kunt kiezen uit zachte, medium of stevige matrassen. De keuze voor een hardheid is vaak afhankelijk van geslacht, lichaamsbouw en persoonlijke voorkeur. Wanneer je zwaarder bent dan 80 kg is het verstandig om te kiezen voor een wat steviger matras. Echter is dit wel afhankelijk van je lichaamslengte. Wanneer je langer bent dan 2,00 meter en 80 kg weegt, kan een stevig matras wat hard aanvoelen. Iemand die 1,70 meter is en 80 kg weegt kan juist beter kiezen voor een stevig matras. Gezien de lichaamsbouw is het voor mannen verstandig om een steviger matras te kiezen. Vrouwen kunnen beter kiezen voor een medium matras omdat deze matras beter aansluit bij de heupen. Over het algemeen zijn zachte matrassen geschikt voor mensen tot 60 kg.

Matrassen voor zware mensen

Voor zware mensen is het heel belangrijk dat het matras voldoende ondersteuning biedt, aangezien je anders snel last krijgt van fysieke ongemakken. Zwaardere mensen kunnen daarom het beste kiezen voor een pocketvering matras met zoveel mogelijk veren per m2. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een koudschuim afdeklaag omdat deze de beste ondersteuning biedt. Er zijn matrassen met pocketveren en koudschuim afdeklaag die geschikt zijn voor mensen tot 140 kg. Door het grote verschil in kwaliteit en persoonlijke wensen is het verstandig je goed te laten adviseren door één van onze slaapadviseurs.