Luxebedden.nl Maak kans op een textielpakket!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met exclusieve aanbiedingen en het laatste nieuws. Laat je e-mailadres achter en maak kans op een textielpakket.

0800 - 589 3233 - 7 dagen per week bereikbaar
Menu
0 Producten - 4,95 Verzendkosten€ 0,00
Bestelling afronden

Matrassen Vergelijken

Wanneer je een nieuw matras gaat kopen kan het aanbod nogal overweldigend zijn. Zeker omdat er er zoveel verschillende types zijn die allemaal beschikken over andere kenmerken. Matrassen bestaan over het algemeen uit een kern en afdeklaag, waarbij beide delen ook van hetzelfde materiaal kunnen zijn. Bekende type matrassen zijn pocketvering, bonellvering, koudschuim, latex en traagschuim. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de verschillende types? Welke matras past het beste bij jouw lichaam? Op deze pagina leggen we de voordelen, nadelen en belangrijkste verschillen uit tussen ieder matras.

"Voor iedere lichaamsbouw een passend matras"

Pocketvering matras

De meest populaire matras is op het moment de pocketveer matras. Wanneer je bij Luxebedden.nl een boxspring koopt heb je over het algemeen de keuze uit een een kern met 500 of 1000 veren. Bij losse matrassen zijn er meer variaties mogelijk, afhankelijkvan je wensen en budget. De hoeveelheid pocketveren je nodig hebt hangt grotendeels samen met je postuur en lichaamsgewicht. Mensen met een normaal postuur kunnen over algemeen prima slapen op een pocketvering matras met 500 veren. Wanneer zwaarder bent dan gemiddeld kun je beter kiezen voor een kern met 1.000 veren. Dit zorgt namelijk voor een betere ondersteuning bij belangrijke drukpunten. Matrassen met thermisch geharde pocketveren hebben een langere levensduur dan met standaard pocketveren. De geharde veren behouden namelijk hun vorm en veerkracht wanneer ze langere tijd worden belast. In pocketvering matrassen zitten ook comfortzones die zorgen voor een betere drukverdeling. Matrassen hebben vaak 5, 7 of 9 comfortzones die zijn gevormd onder de schouders, heupen en knieën. Zeer populaire modellen met 7 comfortzones en tevens als beste getest is 2016, zijn de Pullman Silverline Excellence en de Pullman Silverline Premier.

Bij de vergelijking van verschillende pocketvering matrassen speelt, naast de kern, ook de afdeklaag een grote rol. Het comfort dat je lichaam ervaart tijdens het slapen komt grotendeels door de afdeklaag. Populaire materialen hiervoor zijn traagschuim, polyether, koudschuim of latex. Een pocketveringmatras met een afdeklaag van koudschuim wordt gekenmerkt door een stevig ligcomfort met goede ventilatie. Een pocketveringmatras met een afdeklaag van latex wordt gekenmerkt door een zacht ligcomfort met slechte ventilatie. Naast het feit dat de eigenschappen van een matras verschillen per type, kunnen deze ook per merk en model nog verschillen. Het is dus belangrijk om je goed te informeren door onze slaapadviseurs, zodat je precies weet welk soort matras perfect past bij jouw lichaam. Ook kun je komen proefliggen in één van onze 7 winkels.

Latex matras

Een volledig latex matras biedt een zeer zachte ondersteuning maar zal niet goed ventileren. Voor de optimale kwaliteit bestaat het matras bestaat uit zowel natuurlijk als synthetisch latex. Zoals hierboven beschreven kan een latex afdeklaag ook worden gebruikt in combinatie met een pocketveren kern. Dit zorgt voor een betere ondersteuning en ventilatie. Over het algemeen is het dus verstandiger om te kiezen voor een met pocketvering kern en latex afdeklaag.

Koudschuim matras

Een koudschuim matras staat bekend om de goede ventilatie, ondersteuning, levensduur en betaalbaarheid. Koudschuim is geschikt als kern en afdeklaag van een matras. Een koudschuim kern wordt vaak afgedekt met een laag traagschuim of koudschuim. De afdeklaag wordt vaak gebruikt in combinatie met een kern van pocket- of bonellvering. De kwaliteit van een koudschuim matras wordt aangegeven middels de HR waarde. Hoe hoger de HR waarde hoe steviger en kwalitatiever de matras.

Traagschuim matras

Traagschuim wordt bij matrassen enkel gebruikt in de afdeklaag. Een kern van traagschuim biedt het lichaam namelijk te weinig ondersteuning. Traagschuim wordt vaak gebruikt in combinatie met een kern met pocketveren of koudschuim. De traagschuim afdeklaag vormt zich naar het lichaam biedt zeer goede ondersteuning maar slechte ventilatie. Deze afdeklaag is voornamelijk geschikt voor ouderen of mensen met fysieke klachten.

Bonellvering matras

Bonellvering wordt, net als pocketvering, enkel gebruikt voor de kern van een matras. Deze kern wordt vaak afgedekt met een laag polyether of koudschuim. Vergeleken met pocketvering is een bonellvering matras vaak goedkoper, maar niet zo duurzaam én minder comfortabel. De vering in een bonellvering matras wordt vervaardigt uit één lange draad, terwijl pocketvering uit bestaat uit diverse individuele veren. Deze kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen en bieden hierdoor een betere ondersteuning die steviger aanvoelt.

Stevige of zachte matrassen

In Nederland worden over het algemeen 3 hardheden gehanteerd met betrekking tot matrassen. Je kunt kiezen uit zachte, medium of stevige matrassen. De keuze voor een hardheid is vaak afhankelijk van geslacht, lichaamsbouw en persoonlijke voorkeur. Wanneer je zwaarder bent dan 80 kg is het verstandig om te kiezen voor een wat stevig matras. Echter is dit wel afhankelijk van je lichaamslengte. Wanneer je langer bent van 2,00 meter en 80 kg weegt, kan een stevig matras wat hard aanvoelen. Iemand die 1,70 meter is en 80 kg weegt moet juist kiezen voor een stevig matras. Gezien de lichaamsbouw is het voor mannen verstandig om een stevig matras te kiezen. Vrouwen kunnen beter kiezen voor een medium matras omdat deze matras beter aansluit bij de heupen. Over het algemeen zijn zachte matrassen geschikt voor mensen tot 60 kg.

Matrassen voor zware mensen

Voor zware mensen is het heel belangrijk dat het matras voldoende ondersteuning biedt, aangezien je anders snel last krijgt van fysieke ongemakken. Zwaardere mensen kunnen daarom het beste kiezen voor een pocketvering matras met zoveel mogelijk veren per/m2. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een koudschuim afdeklaag omdat deze de beste ondersteuning biedt. Er zijn matrassen met pocketveren en koudschuim afdeklaag die geschikt zijn voor mensen tot 140 kg. Door het grote verschil in kwaliteit en persoonlijke wensen is het verstandig je goed te laten adviseren door één van onze slaapadviseurs.

Luxebedden.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een voucher voor:

10% KORTING OP JE EERSTE BESTELLING IN ONZE WEBSHOP!
Nee, bedankt.