085 - 064 07 41 - wij staan altijd klaar voor advies
Menu
0 Producten - 4,95 Verzendkosten€ 0,00
Bestelling afronden
Matras voor Rugklachten banner | Luxebedden.nl

Welk matras bij rugklachten?

Rugklachten door een verkeerde matras of verkeerde slaaphouding, het komt regelmatig voor. Een goed matras is daarom erg belangrijk waarbij het matras precies de juiste ondersteuning biedt die je lichaam nodig heeft. Wordt jij ’s ochtends ook wakker met meer rugklachten dan toen je ging slapen? Dan wordt het tijd dat je eens kritisch naar je matras gaat kijken.

Diverse soorten rugklachten

Er zijn verschillende soorten rugpijn waardoor het eerst belangrijk is om vast te stellen om wat voor een soort rugpijn het gaat. De één heeft een lage rugpijn en de ander pijn in zijn hele rug. Heb je schouder- of nekpijn? Dan is het van groot belang dat je een goed kussen en matras hebt. Je nek moet een natuurlijke positie innemen ten opzichte van de rest van je lichaam. Hernia, lage rugpijn of spit herken je aan zeurende stekende pijn in de onderrug. Om ervoor te zorgen dat de klachten niet erger worden, is het belangrijk dat je een matras hebt die de juiste ondersteuning biedt voor jouw lichaam en druk verlagend werkt. Zorg ervoor dat je rug een natuurlijke en comfortabele houding heeft. Ook bij een kromme rug, reuma of pijn in je gehele rug moet je hierop letten.

Rechte ruggengraad matras | Luxebedden.nl

Wennen aan een nieuw matras

Heb je al een nieuw matras gekocht? Dan moet je vast even wennen aan je nieuwe matras. Als je advies hebt gevraagd aan een slaapspecialist en zeker weet dat je een matras hebt die de juiste ondersteuning biedt, geef je lichaam dan even de kans om te wennen aan je nieuwe matras.

Een goed matras sluit goed aan bij je lichaam en zorgt voor de juiste ondersteuning. Dit kan voor ieder persoon weer anders uitpakken. Om deze reden is het altijd belangrijk om een matras te vergelijken zodat je weet wat het best past bij jouw lichaam. We hebben hiervoor een matrassen vergelijker gecreëerd waar je gebruik van kan maken.

Harde of zachte matrassen bij rugklachten

Een natuurlijke houding is belangrijk. Een matras met comfortzones kan hieraan bijdragen. Comfortzones zijn namelijk zones in een matras die zachter zijn bij bepaalde plekken. Zo is het gedeelte bij de schouders en heupen bijvoorbeeld zachter waardoor je hierdoor bijpassende ondersteuning hebt. Je kunt kiezen voor matrassen met 5 maar ook 7 tot 9 comfortzones.

Ook kun je kiezen voor een pocketvering matras. Dit matras is voorzien van veringen die individueel verpakt zijn waardoor deze los van elkaar kunnen bewegen en zich naar je lichaam vormen. Naast de ondersteuning door de individuele veringen hebben pocketvering matrassen vaak comfortzones en ventileren ze goed.

Onder de categorie schuimmatrassen kennen we de koudschuim- en traagschuim matrassen. De traagschuim matrassen zijn over het algemeen het beste voor mensen die kampen met rugklachten of last hebben van hun gewrichten. Dit doordat traagschuim een compact celstructuur heeft die zich aanpast aan je lichaam. Het aanpassen doet traagschuim op basis van je lichaamstemperatuur, gewicht en vorm. Een nadeel van traagschuim is dat het minder goed ventileert als matrassen met veringen en relatief warm aanvoelt.

Het beste matras op maat

Weet jij inmiddels welk matras bij je past? Of heb je nog wat meer advies nodig van onze slaapspecialisten? Ga in dat geval naar één van onze Luxebedden vestigingen en laat je informeren.