085 - 064 07 41 - wij staan altijd klaar voor advies
Menu
0 Producten - 4,95 Verzendkosten€ 0,00
Bestelling afronden
Wij hebben extra aandacht voor jouw veiligheid en hygiëne i.v.m. COVID-19. Lees meer >
         

Tips voor het reinigen van je matras

Je bed is een plek om tot rust te komen en een comfortabel matras speelt hierbij een belangrijke rol. Gemiddeld brengen we acht uur per nacht door in ons bed. Het is daarom prettig als je bed en matras fris en schoon aanvoelen.Voor veel mensen is het belangrijkste bij een matras de ondersteuning, ventilatie en het comfort. De hygiëne van een matras is iets waar zij niet meteen aan denken.

Tips voor het verwijderen van vlekken

Ondanks de preventieve reiniging kan het voorkomen dat er vlekken in je matras ontstaan. Veelvoorkomende vlekken zijn urine-, bloed- en zweetvlekken. Het verwijderen hiervan is een vervelend werkje. Zeker als je niet goed weet hoe je ze weg krijgt. Speciaal voor matrassen heeft Cleantex een matrassenreiniger ontwikkeld. Met deze reiniger verwijderen je eenvoudig alle veelvoorkomende vlekken in je matras! Indien je het eerst zelf wilt proberen staan hieronder een aantal tips voor het verwijderen van vlekken uit je matras.

Bloedvlekken verwijderen

Wanneer je een bloedvlek in het matras opmerkt, is het belangrijk deze zo snel mogelijk te verwijderen. De vlek kan namelijk het beste worden schoongemaakt als het bloed nog niet helemaal is opgedroogd. Een wondermiddel voor het verwijderen van bloedvlekken in je matras is shampoo. Maak de vlek nat, breng shampoo aan en poets het weg met een doek. Belangrijk is om het matras hierna goed te luchten om schimmelvorming te voorkomen.

Ongedierte uit je matras verwijderen

Wanneer een matras niet regelmatig wordt schoongemaakt is de kans op ongedierte groot. Denk bijvoorbeeld aan bedwantsen of huisstofmijt. Ongedierte voorkom je eenvoudig door een matras regelmatig te luchten en te stofzuigen. Hierdoor verwijder je zoveel mogelijk stofresten van het matras. Stoffige plekken zijn namelijk favoriete broedplaatsen voor huisstofmijten.

Cleantex Matrassenreiniger

Cleantex is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van vlekken in matrassen en textiele bekleding. Het verwijdert o.a. eenvoudig en doeltreffend bloed-, drank-, urine-, zweet-, vruchten-, olie, make-up en voedselvlekken

Bekijk Matrassenreiniger  >