085 - 064 07 41 - wij staan altijd klaar voor advies
Menu
0 Producten - 4,95 Verzendkosten€ 0,00
Bestelling afronden
Wij hebben extra aandacht voor jouw veiligheid en hygiëne i.v.m. COVID-19. Lees meer >

Dekbed wassen, waarom en hoe?

Een dekbed wassen is belangrijk omdat je tijdens een nacht slapen veel vocht verliest dat allemaal opgenomen wordt door je beddengoed, matras en/of topper. Regelmatig en goed onderhoud van je dekbed isdus belangrijk om zowel de hygiëne als levensduur te bevorderen. Hoe vaak moet je een bed verschonen? Raadpleeg onze adviespagina voor meer informatie.  Het is dus belangrijk om ook je dekbed goed te wassen. Gemiddeld genomen verschonen mensen één keer per week het beddengoed (hoeslaken, dekbedovertrek en kussenslopen) maar het dekbed niet. Dit is ook niet nodig.

Wanneer je het beddengoed verschoont is het verstandig om dan je dekbed goed te luchten. Je dekbed droogt dan goed op en eventueel aanwezig stof verdwijnt. Dit verkleint de kans dat bedwantsen of huisstofmijt gaan nestelen in het dekbed.

Hoe vaak moet je een dekbed wassen?

Er is geen vaste stelregel hoe vaak je een dekbed dient te wassen. Dit is namelijk afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de vulling, het aantal uren nachtrust en de hoeveelheid transpiratie id emen verliest. Je dekbed geregeld wassen zorgt in ieder geval voor een hygiënische en frisse slaapomgeving. Te vaak wassen verkort echter de levensduur van je dekbed omdat deze bij iedere wasbeurt een beetje slijt.

Verschillende dekbedden wassen

Houd er rekening mee dat je niet alle dekbedden op dezelfde manier kunt wassen. Niet ieder dekbed mag namelijk in de wasmachine of droger.

Bed verschonen | Luxebedden.nl

Kan je een dekbed in de droger doen?

Over het algemeen wordt niet aangeraden om je dekbed in de droger te doen. Dit zorgt er namelijk voor dat de vulling klontert en het dekbed zeer snel slijt. Synthetische dekbedden kunnen over het algemeen prima in de droger maar raadpleeg altijd eerst het wasetiket. Mocht je de mogelijkheid hebben dan is het verstandig om je dekbed uit te hangen en op natuurlijke wijze te laten drogen. Hiermee verklein je de kans op schade en slijt het dekbed minder snel.