085 - 064 07 41 - wij staan altijd klaar voor advies
Menu
0 Producten - 4,95 Verzendkosten€ 0,00
Bestelling afronden

Boxspring of bed, wat is het verschil?

Boxsprings worden steeds populairder. Eén van de redenen hiervoor is dat veel mensen een boxspring veel lekkerder vinden liggen dan een ledikant. Maar hoeveel verschillen een boxspring en een ledikant nu echt van elkaar? En wat zijn de voordelen van een boxspring in vergelijking met een ledikant?

Niet alleen het uiterlijk van een boxspring en dat van een ledikant verschillen van elkaar, ook het ligcomfort en de ondersteuning die de bedden bieden verschillen. Hieronder vind je de belangrijkste eigenschappen zowel van een boxspring als een ledikant.

Boxspring versus ledikant

Een boxspring is letterlijk gezegd een bak met veren. Het is een onderstel op pootjes waar springveren in verwerkt zitten. Bovenop dit onderstel komt nog een matras te liggen. Door de twee lagen met veren, één van het matras en één van het onderstel, krijgt je lichaam de ultieme ondersteuning waardoor je meer ligcomfort zult ervaren.

Een ledikant bestaat uit alleen een frame voor een bed zonder matras en lattenbodem. Om er een volledig bed van te kunnen maken heb je dus nog een matras en lattenbodem nodig. Doordat een ledikant geen extra onderstel met veren heeft zoals een boxspring, hangen het ligcomfort en de veerkracht volledig af van het soort matras en de lattenbodem.

Banner Testpagina

De voordelen van een bed

Een ledikant heeft ook een aantal voordelen in vergelijking met een boxspring. Deze voordelen zijn:

  • •Een ledikant is over het algemeen vaak goedkoper dan een boxspring.
  • •Het is makkelijker te reinigen door het materiaal waarvan een ledikant is gemaakt.
  • •Een ledikant heeft een minder massieve aanblik dan een boxspring doordat het uit minder lagen bestaat.
Bekijk alle Bedden  >

Bij het maken van een keuze voor een boxspring of een ledikant moet je letten op een aantal factoren. Zo spelen niet alleen eigenschappen als je lengte, je gewicht en je slaaphouding een belangrijke rol bij de keuze van een bed, maar ook factoren als pijnklachten en transpiratie. Kies voor een optimale nachtrust dus een bed uit dat het beste bij je past. Voor meer informatie over advies waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring kun je onze boxspring advieswijzer raadplegen.

Luxebedden.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een voucher voor:

10% KORTING OP JE EERSTE BESTELLING IN ONZE WEBSHOP!
Nee, bedankt.

Algemene Voorwaarden SprayPay


SprayPay – Gespreid betalen Gespreid betalen is mogelijk vanaf een aankoopbedrag van €250 tot €5000,-.

Tijdens de aanvraag kan je kiezen in hoeveel termijnen je het aankoopbedrag wil terugbetalen.
De keuze bestaat uit: 12,18,24 of 36 maanden. Het rente percentage is afhankelijk van de looptijd maar dit varieert tussen de 11.9% en 14%.


Om via SprayPay te kunnen betalen moet je de volgende stappen doorlopen:

• Inkomsten / lasten toets
• Identificatie met behulp van IDIN
• Overeenkomst digitaal accepteren
• Ondertekening automatische incasso

Dit gebeurt allemaal online, zorgvuldig en uiterst efficiënt (gehele proces duurt slechts enkele minuten). Direct krijg je te horen of gespreid betalen mogelijk is. Als de aanvraag volledig is afgerond en door SprayPay wordt goedgekeurd wordt het eerste termijnbedrag na 30 dagen afgeschreven. Het is vervolgens ook toegestaan om het volledige bedrag boetevrij af te lossen!


Bereken je maandlasten op basis van 36 maanden.