Dixxius: zo slaap je lekker in de hitte

Ook in Nederland moeten we er elk jaar wel een paar nachten aan geloven: het is bloedheet en de temperatuur in je slaapkamer is inmiddels opgelopen tot zo’n 30 graden. Hoe ga je lekker slapen als het zo warm is?

Je kent inmiddels tips als “koop een airco”, “zet een ventilator in de slaapkamer” en “houdt de warmte buiten door de gordijnen dicht te houden” wel. En die heb je waarschijnlijk ook allemaal al wel geprobeerd, maar wist je dat ook je beddengoed kan bijdragen aan een betere nachtrust als het warm is?

Er bestaan namelijk verschillende kussens en dekbedden die gemaakt zijn van materialen die prettig zijn bij warm weer en die zorgen voor een goede vochtregulatie en temperatuurregulatie. Als het warm is, is een synthetisch dekbed of kussen geen goed idee. Synthetische dekbedden en kussens laten minder makkelijk lucht door en daardoor zul je het sneller warm krijgen en gaan zweten. Je kunt daarom beter kiezen voor een kussen en dekbed van een ander materiaal.

Hieronder bespreken wij ons favoriete hoofdkussen en dekbed van Dixxius voor in de zomer!

Dixxius watergel hoofdkussen

Het Dixxius watergel hoofdkussen is uitermate geschikt voor warme nachten. Dit kussen is gemaakt van watergel. Dit is een Gel Foam dat aanvoelt als traagschuim. Het werkt drukverlagend en is daarnaast temperatuur- en vochtregulerend. Daarom is dit kussen uitermate geschikt in de zomer en zorgt het voor een aangenaam slaapklimaat.

Ook de hoes van dit kussen zorgt ervoor dat het extra ademt. De hoes bestaat namelijk voor een hoog percentage uit tencel. Tencel is een vezel die wordt gemaakt uit eucalyptushout. Tencel zorgt ervoor dat de temperatuur en het vocht de hele nacht gereguleerd wordt. Daarnaast is deze hoes anti-allergisch en kun je hem van het kussen afritsen om hem uit te wassen in de wasmachine, op 60 graden.

Al met al is dit een fijn koel hoofdkussen dat ideaal is voor een warme zomernacht. Je bestelt dit kussen gemakkelijk op onze webshop of in een van onze winkels.


Een ander enorm fijn product van Dixxius is het bamboo zomerdekbed. Dit dekbed bestaat voor 10% uit bamboe garens en voor 90% uit microvezels. De bamboe zorgt voor een dekbed dat ademt en ventilerend is. Hierdoor wordt de temperatuur en het vocht goed gereguleerd en krijg je het niet snel warm als je onder dit dekbed slaapt. Dankzij het materiaal is het dekbed erg duurzaam en ook anti-allergisch.

Dit dekbed is dankzij de dikte perfect voor in het voorjaar en de zomer. Als je het prettig vindt om bij warm weer toch onder een dekbed te slapen, dan is dit het dekbed voor jou!

Je bestelt het Dixxius bamboo zomerdekbed direct online in onze webshop. Wil je het dekbed eerst liever even voelen en uitproberen? Dan ben je ook van harte welkom in een van onze winkels.


Zoals je leest, kan het soort dekbed en kussen dat je gebruikt dus ook erg veel verschil maken voor je nachtrust in de zomer. Als je problemen hebt met lekker slapen bij warm weer is het daarom zeker de moeite waard om eens een goed zomerkussen en dekbed uit te proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button