• Decemberstress voorkomen

  Het is weer december! De maand vol feestdagen en leuke activiteiten, maar vaak ook de maand van stress. Kijk jij uit naar de feestdagen? Of heb jij juist last van decemberstress en ben je blij als de feestdagen weer achter de rug zijn?Decemberstress voorkomen | Luxebedden.nl

  Wat is kerststress?

  Je moet cadeaus kopen, kerstboom versieren, feestjes organiseren, diners voorbereiden en waarschijnlijk nog veel meer. En dat allemaal naast je dagelijkse werkzaamheden! De donkere dagen en de kou helpen overigens ook niet mee…

  Het woord zegt het eigenlijk al. Kerststress of decemberstress wordt veroorzaakt door de vele feestdagen. Sinterklaas, de kerstdagen en oudejaarsdag… Het zijn de dagen die je met familie en vrienden doorbrengt en die gewoon perfect moeten zijn!

  Stresssymptomen

  Slaapproblemen, lichamelijke klachten en rusteloosheid zijn de meest voorkomende symptomen van decemberstress. Als je overspannen bent of snel geïrriteerd raakt, dan zijn de gevolgen van stress overigens niet alleen voor jou vervelend…

  Omgaan met stress in december

  Komen deze symptomen je bekend voor? We geven je een paar tips hoe je met de stress om kunt gaan. Misschien voorkom je er de decemberstress zelfs helemaal mee!

  Planning is het halve werk

  Maak een weekplanning en plan alles ruim in. Zo voorkom je veel stress als er dan tóch iets tussen komt. Maak ook op tijd duidelijke afspraken met familie en vrienden over wat, wanneer en hoe je de feestdagen viert. Hierdoor kun jij je perfect voorbereiden en is er geen reden voor stress.

  Less is more

  Meer eten, meer activiteiten en meer cadeaus om vorig jaar te overtreffen? Nergens voor nodig, want minder is meer. Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Overal bij zijn is vrijwel onmogelijk zonder decemberstress en tien kleine cadeautjes die je niet echt nodig hebt zijn niet leuker dan één grote, nuttige verrassing.

  Neem tijd voor jezelf

  Voldoende ruimte in je planning voor rust is heel belangrijk. Plan eens een dag voor jezelf in. Even niets doen voor de feestdagen, maar alleen dingen waar jij zin in hebt. Blijf lekker lang in bed liggen en lees een boek. Of kijk ontspannen jouw favoriete serie of die ene film die je al heel lang wilde zien.

  Doe eens iets anders

  Het hoeft niet ieder jaar hetzelfde te zijn omdat het traditie is. Vooral niet als je er geen zin in hebt! Organiseer eens een uitgebreide brunch of ga juist een paar dagen weg. Een nieuwe omgeving brengt je vaak nieuwe ideeën en andere gedachten.

  Zorg voor verandering en onvergetelijke, prettige feestdagen en verander je decemberstress in decemberplezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *