• 10 tips voor een warme winter

  De winter is nu echt begonnen en dat brengt koude dagen en koude nachten met zich mee. Nu kun je meteen de thermostaat omhoog zetten, óf je gebruikt onze tips voor een warme winter. Want laten we eerlijk zijn, lekker onder een dekentje genieten van een warme chocolademelk, terwijl de open haard je huis verwarmd, dat is stiekem toch ook heel fijn?

  10 tips voor een warme winter | Luxebedden.nl

  Wij geven je tips zodat jij deze wintermaanden lekker warm doorbrengt. We geven je niet alleen slimme tips om je lichaam warm te houden, maar vertellen ook hoe je gemakkelijk jouw huis én slaapkamer op de ideale temperatuur houdt. Dus maak snel een kop thee of chocolademelk en lees hoe jij deze winter heerlijk warm blijft!

  10 tips voor een warme winter

  1. Blijf actief

   Hoewel de verleiding groot is om tijdens de koude, donkere avonden lekker binnen te blijven en op de bank te kruipen, is beweging essentieel. Niet alleen om jezelf warm te houden, maar ook voor een goede nachtrust. Maak dus een lekkere wandeling of pak wat vaker de fiets of de trap. Ga echter niet te laat op de avond intensief sporten om te voorkomen dat je lichaam en hersenen te actief zijn om in slaap te komen.

  1. Maak je slaapkamer niet te warm

   Je slaapkamer verwarmen klinkt als een goed idee. Echter kan het lichaam ontregelt raken wanneer het te warm is in de slaapkamer. Maar maak het ook niet te koud! Slapen in een te koude slaapkamer zorgt ervoor dat je lichaam zichzelf steeds moet verwarmen, wat een slechte invloed heeft op je nachtrust. De ideale slaapkamertemperatuur is per persoon verschillend, maar ligt tussen de 17 en 21 graden.

  1. Laat de zon naar binnen

   Ook in de winter schijnt de zon! Maak ’s ochtends de  gordijnen open en laat de winterzon je huis verwarmen. Zorg ervoor dat je de gordijnen ’s avonds op tijd weer sluit zodat je de warmte binnen houdt en de kou buiten laat.

  1. Houd je voeten warm

   Veel warmte verlaat ons lichaam via onze voeten. Zorg er daarom voor dat deze lekker warm blijven door warme pantoffels of sokken te dragen. Als je echt koude voeten hebt, kun je er ook voor kiezen om warmtepads in je pantoffels of sokken te stoppen.

  1. Lucht je kamer

   Je wilt natuurlijk niet dat je slaapkamer muf gaat ruiken. Lucht je kamer daarom elke dag minimaal 15 minuten zodat er frisse lucht binnen komt. Doe dit echter niet te laat, om te voorkomen dat je slaapkamer te koud is wanneer je gaat slapen.

  1. Neem een warme douche

   Neem vlak voordat je gaat slapen een warme douche of bad. Dit helpt je lichaam om te ontspannen en stimuleert het om in slaap te vallen.

  1. Draag laagjes

   In de winter heb je vaak te maken met veel temperatuurverschillen. Binnen is het meestal lekker warm, maar zodra je naar buiten gaat stap je de kou in. Zorg er daarom voor dat je verschillende lagen kleding draagt, zodat je gemakkelijk kunt afwisselen.

  1. Creëer warmte in huis

   Maak je huis gezellig en knus met kaarsen. Dit ziet er niet alleen sfeervol uit, maar zorgt ook voor extra warmte. Heb je een open haard? Steek deze aan! Zo creëer je letterlijk en figuurlijk een warm huis.

  1. Geniet van een opwarmertje

   Om je lichaam goed warm te houden maak je een heerlijke kop thee, chocolademelk of een kom lekkere soep. Warm eten en drinken zorgt voor warmte in je lichaam.

  1. Warme accessoires

   Wil je graag nog wat extra warmte? Kies dan voor een kruik of hittepit, of wikkel jezelf in een lekker warm plaid! Kies een accessoire dat past bij jouw interieur zodat het niet alleen zorgt voor extra warmte, maar ook een gezellige sfeer in je woning aanbrengt.

  Natuurlijk gunnen wij iedereen een warme winter! Daarom maak je tot en met 22 december kans om twee Luxe Warm Winterpakketten te winnen. Voor jou én degene jij een warme winter gunt. Dit pakket zit boordevol producten die zorgen voor een heerlijk warme winter. We verloten 25 keer twee pakketten. Ga snel naar de actiepagina en laat ons weten wie volgens jou een Luxe Warm Winterpakket verdient en win een pakket voor jullie beiden!

  Wie gun jij een warme winter?

   

   

  Heb je dit al gelezen?

  Post Tagged with

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *