MLine Coolmotion 8 en Tempur Sensation Elite Cooltouch

Vergelijk de MLine Cool motion 8 en Tempur Sensation Elite Cooltouch matrassen

In deze blog willen we het met je hebben over de twee top traagschuim matrassen uit de markt van dit moment: MLine Cool motion 8 en Tempur Sensation Elite Cooltouch.

MLine en Tempur

MLine en Tempur zijn twee gerenommeerde matrassen merken die beide traagschuim matrassen aanbieden. Een traagschuim matras is een matras dat een afdeklaag heeft van traagschuim. Traagschuim is gemaakt van polyurethaan en heeft een holle celstructuur. Deze celstructuur zorgt voor een drukverlagende werking wanneer je op het matras ligt.

Een traagschuim matras vormt zich naar je lichaam en ook naar de lichaamstemperatuur van je lichaam. Als je van een traagschuim matras afgaat, zul je zien dat het zich langzaam weer herstelt naar zijn oorspronkelijke vorm.

Het voordeel van een traagschuim matras

Het grootste voordeel van een traagschuim matras is dat het drukverlagend werkt en daarom is traagschuim zeer geschikt voor mensen met fysieke klachten. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van pijnlijke schouders of heupen. Het matras past zich aan aan je lichaamsvorm en biedt zo optimale ondersteuning.

Een nadeel van traagschuim is normaalgesproken dat het relatief warm is en niet goed ventileert. Dat nadeel hebben de MLine Cool Motion 8 en Tempur Sensation Cooltouch Elite niet. Deze matrassen hebben namelijk een verkoelende tijk, dit is de hoes die om het matras heen zit. De tijk zorgt ervoor dat het matras lekker koell is en je het niet snel warm krijgt als je op dit matras ligt. Het MLine matras voelt nog net iets koeler aan dan het Tempur matras.

De verschillen tussen MLine Cool Motion 8 en Tempur Sensation Cooltouch Elite

Beide matrassen bieden optimale ondersteuning aan je lichaam en zijn dankzij de traagschuim toplaag zeer geschikt voor mensen met fysieke klachten. De matrassen vormen zich naar je lichaam.

Het Tempur matras is wat steviger dan het MLine matras. Als je erop gaat liggen merk je dat het een paar seconden duurt tot het matras zich naar je lichaam heeft gevormd. Het MLine matras heeft een iets zachtere toplaag en een iets stevigere onderlaag. Op de MLine Cool Motion 8 kun je je wat makkelijker omdraaien. Je merkt dat de toplaag wat minder stroef is dan bij de Tempur Sensation Cooltouch Elite. Ook heeft het MLine matras minder tijd nodig om terug te komen in zijn oorspronkelijke vorm.


Bij beide matrassen merk je dat je goed ligt op het matras en dat de matrassen voldoende ruimte maken voor je schouder om weg te zakken in het matras wanneer je op je zij ligt.

Het Tempur matras heeft een wat dikkere gevoerde tijk met daaronder nog een binnenhoes die om het matras heen zit. In deze binnenhoes zit de Cooltouch laag verwerkt. Het MLine matras heeft een dunnere tijk die wat elastischer is en heeft geen binnenhoes.

Het Tempur Sensation Cooltouch matras is opgebouwd uit drie lagen foam en de toplaag is het traagschuim foam. Het MLine Coolmotion 8 matras is opgebouwd uit een kern van pocketveren met daarop een systeem met bollen die zorgen voor een optimale drukverdeling. Daar bovenop zit een laag van traagschuim.

Traagschuim matrassen zijn nooit geheel van traagschuim, maar hebben altijd enkel een toplaag van traagschuim. Dit komt omdat traagschuim niet voldoende ondersteuning biedt om als kern van een matras te kunnen worden gebruikt. De meeste traagschuim matrassen hebben een kern van pocketveren of koudschuim.

Deze MLine en Tempur matrassen zijn twee gelijkwaardige matrassen. Ze zijn beide verkoelend en bieden een goede ondersteuning aan je lichaam. Het grootste verschil is dat het MLine matras iets soepeler is dan het Tempur matras. Het Tempur Sensation Cooltouch Elite matras en het MLine Coolmotion 8 matras zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een goede kwaliteit traagschuim matras dat toch verkoelend is.

Je bestelt beide matrassen in onze webshop of in een van onze winkels!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button