Kom de nacht fris door met deze tips

We mogen deze week genieten van warme temperaturen. Yes! Helaas is slapen met deze temperaturen minder prettig. Daarom geven we je tips om je slaapkamer te verfrissen en zelf ook wat af te koelen. Bereid je dus alvast voor en voorkom een hete, plakkerige nacht.

Kom de nacht fris door met deze tips

1. Verfris jezelf voordat je je bed in stapt
Drink geen alcohol voor het slapengaan. Helaas, ook niet na die barbecue of als je ’s avonds nog even van de ondergaande zon geniet. Alcohol verhoogt je lichaamstemperatuur en droogt je uit, waardoor je ’s nachts minder goed slaapt. Je moet er wat voor over hebben! 😉

Sta je op het punt om naar bed te gaan? Neem dan nog gauw een lauwwarme douche om jezelf te verfrissen. Let erop dat deze niet te warm of te koud is. Dit zorgt er namelijk allebei voor dat je het (op lange termijn) extra warm krijgt.

2. Zet een raampje open!
Nee, niet overdag. Het moment dat de buitentemperatuur daalt en het buiten koeler is dan binnen, zet je je raam open. Schuif je gordijnen aan de kant en de koude lucht komt heerlijk je slaapkamer binnen waaien.

3. Is jouw bed wel geschikt voor deze warme temperaturen?
Hoe warm het ook is, veel mensen slapen het liefst onder een dekbed. Herkenbaar? Zorg er dan voor dat je met deze hitte slaapt onder een dekbedovertrek van 100% katoen. Dit ademende materiaal neemt gemakkelijk zweet op, waardoor je ’s nachts niet wakker wordt van nat beddengoed.

Word je niet wakker van nat beddengoed, dan wel van een nat matras. Door op een goed ventilerend matras te slapen, heb je ook hier geen last van. Je zweet wordt gemakkelijk opgenomen en je matras blijft – ook na het opnemen van vocht – comfortabel aanvoelen. Perfect voor deze warme nachten.

Alle matrassen uit de AEROMAX collectie zijn optimaal ventilerend.

4. (Maak je eigen) airconditioning
Ben je ten einde raad? Dan is het tijd voor de airconditioning. Heb je deze geen in huis? Geen probleem! Met een simpele ventilator maak je gemakkelijk je eigen airco. Leg overdag alvast wat flesjes water in de vriezer. Als je deze ’s avonds voor je ventilator zet, wordt er een koele lucht je slaapkamer in geblazen. Welterusten!

Back to top button