• Zo doe je een lenteschoonmaak in jouw slaapkamer

  Luxe is… zonnestralen die ’s ochtends je slaapkamer binnen schijnen. Yes, het is lente! Maar deze zonnestralen zorgen er ook voor dat al het opwaaiende stof extra goed zichtbaar wordt. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Met deze tips duik je vanavond je frisse bed in.

  Zo doe je een lenteschoonmaak in jouw slaapkamer

  De dagen zijn langer en zonniger. Hierdoor hebben we meer energie en slaan we massaal aan het schoonmaken! Wij helpen je graag op weg met onderstaande tips om je slaapkamer heerlijk schoon te maken:

  1. Reinig je matras
   Het beddengoed was je vaak (twee)wekelijks, maar het matras wordt daarbij nog wel eens vergeten. Dit terwijl we ’s nachts veel vocht verliezen en dit ook in het matras verdwijnt. Hierdoor groeit de kans op schimmelvorming. Daarom is zeker de grote voorjaarsschoonmaak een perfect moment om je matras te reinigen. Hoe je dit precies doet is afhankelijk van je matras en lees je hier.
  2. Dekbed wassen
   Het vocht dat je ’s nachts verliest wordt niet alleen geabsorbeerd door je matras, maar ook door je dekbed. Zorg er daarom voor dat je je dekbed bij het verschonen van je bed lucht én deze regelmatig wast. Hoe je je dekbed moet wassen is afhankelijk van de vulling. Waar een donzen dekbed in de meeste gevallen in de wasmachine kan, is dat bij een wollen dekbed vaak niet zo. Lees er hier alles over.
  3. Verschoon je bed
   Ten slotte verschoon je je bed zoals gewoonlijk. Haal je beddengoed af en doe het in de wasmachine. Veel mensen vinden dit een saai en vervelend klusje. Daarom delen we hier de ‘burrito techniek’: een gemakkelijke manier om je bed snel te verschonen.

  Ga jij een lenteschoonmaak houden in je slaapkamer?

  Heb je dit al gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *