Dixxius Green Latex Hoofdkussen

Het beste kussen tegen nekklachten

Nekklachten zijn klachten die regelmatig voorkomen na het slapen. Dit kan bijvoorbeeld komen door de slaaphouding. Mensen die op hun buik slapen hebben bijvoorbeeld vaker last van pijn in hun nek en schouders. Af en toe wakker worden met een stijve nek kan gebeuren, maar als je lange tijd een verkeerde slaaphouding hebt, dan kunnen de klachten aanhouden. Daarom is het belangrijk om jezelf een goede slaaphouding aan te leren. En daarnaast is het ook belangrijk dat je een hoofdkussen gebruikt dat goede ondersteuning biedt.

Wat zijn de oorzaken van nekklachten?

Nekklachten kunnen veroorzaakt worden door verschillende zaken. Je slaaphouding kan een oorzaak zijn, zoals we hierboven beschreven. Maar het kan ook dat je op een verkeerd kussen slaapt, bijvoorbeeld een kussen dat te hard of te zacht is of te hoog of te laag. Daarnaast kan het ook dat je kussen versleten is en daardoor niet meer voldoende ondersteuning biedt. Over het algemeen raden wij aan om een kussen iedere vijf jaar te vervangen.

Een kussen dat helpt bij nekklachten

Wellicht heb je je nu gerealiseerd dat jouw kussen misschien wel aan vervanging toe is. Maar welk nieuw kussen kies je en gaat dit kussen helpen bij nekklachten? Een goede optie is het Dixxius Green Latex hoofdkussen. Dit kussen is gemaakt van natuurlatex. Natuurlatex is een vrij stevig materiaal en daarom biedt dit kussen de hele nacht constante ondersteuning. Daarnaast is het vanwege de elasticiteit van het materiaal ook drukverlagend. Het vormt zich naar je lichaam.

Natuurlatex is een natuurlijk materiaal en dit maakt dat dit kussen ook een goede warmte- en vochtregulatie heeft. Hierdoor zal je minder snel zweten op dit hoofdkussen en het minder snel warm krijgen. Het kussen is ook anti-allergisch en daarom geschikt voor mensen met allergieën, zoals een huisstofmijtallergie.

Het Dixxius Green Latex hoofdkussen is een ergonomisch hoofdkussen. Dit zie je onder andere aan de schoudercontour, de licht gebogen onderrand van het kussen. De schoudercontour zorgt ervoor dat je wat hoger op het kussen komt te liggen, waardoor je ‘s nachts volledig ondersteund wordt. Tenslotte is de latex in het kussen geperforeerd. In het midden grof geperforeerd en in de zijkanten fijn geperforeerd. Dit zorgt ervoor dat je hoofd goed weg kan zakken in het kussen als je op je rug ligt. Lig je op je zij, dan bieden de zijkanten van het kussen net wat meer stevigheid aan de schouders. Zo lig je in elke houding comfortabel.


Dit kussen is verkrijgbaar in 6 varianten. Drie hoogtematen: 10, 12 en 14 cm. En deze zijn alle drie verkrijgbaar in een soft en medium variant. Het Dixxius Green Latex hoofdkussen is heel geschikt als je nekklachten hebt, maar ook als je klachtenvrij bent is dit kussen een aanrader. Het zorgt voor een goede houding tijdens het slapen en dat voorkomt klachten in de toekomst.

Wil je meer weten over het Dixxius Green Latex hoofdkussen of andere kussens die wij aanbieden? Je bent van harte welkom om ze uit te proberen in een van onze winkels. Wil je het kussen het liefst direct bestellen? Dat kan natuurlijk ook. Je bestelt het direct in onze webshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button