Luxebedden.nl Maak kans op een textielpakket!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief met exclusieve aanbiedingen en het laatste nieuws. Laat je e-mailadres achter en maak kans op een textielpakket.

0800 - 589 3233 - 7 dagen per week bereikbaar
Menu
0 Producten - 4,95 Verzendkosten€ 0,00
Bestelling afronden

Alles over je bed verschonen

Zoals met alle schoonmaakwerkzaamheden is er geen vast moment waarop je iets móet poetsen. Dit is afhankelijk van diverse factoren. Hoe vaak je het gebruikt is de belangrijkste. We gaan eerst iets dieper in op het belang van een schoon bed.

Het belang van je bed verschonen?

Je brengt gemiddeld acht uur per nacht door in bed. Ieder uur verlies je door te transpireren ongeveer 60 milliliter vocht. Dit wordt grotendeels opgenomen door je beddengoed, dekbed, matras en/of topper. Naast vocht verlies je dagelijks ook huidvet en dode huidcellen. Dit bij elkaar is een broedplek voor bacteriën, huisstofmijt en onhygiënische geuren. Je bed regelmatig verschonen is dus geen overbodige luxe.

Bacteriën

Door onder andere zweet, etensresten en huidcellen is je dekbedovertrek een bron van bacteriën. Om dit te minimaliseren is het belangrijk je bed regelmatig te verschonen.

Huisstofmijt

Huisstofmijt nestelt vaak op vochtige en stoffige plekken. Als je je dekbed niet goed lucht is dit een goede broedplaats voor dit vervelende ongedierte.

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Zoals aangeven is de frequentie waarmee je je bed moet verschonen afhankelijk van de mate waarin het wordt gebruikt. Over het algemeen slaapt iemand 7 dagen per week in zijn of haar bed. Hier is ons advies dan ook op afgestemd. Bij normaal gebruik adviseren wij je om je bed zeker één keer in de week te verschonen. Vaker is niet direct noodzakelijk, maar minder vaak is niet aan te raden. Naast het beddengoed verschonen is het ook belangrijk je matras regelmatig te luchten. Voor meer informatie, raadpleeg onze adviespagina over het reinigen van matrassen.

Welk beddengoed verschoon je allemaal?

Als je een keer in de week je bed verschoont is het niet nodig om iedere keer al het beddengoed te wassen. Wanneer we spreken van je bed verschonen hebben we het over het wassen van je hoeslaken, dekbedovertrek en kussenslopen. De molton, dekbed, kussen, topper en matras hoef je minder frequent te wassen. Het is wel verstandig om je dekbed iedere week te luchten. Hiermee verklein je namelijk de kans op bacteriën en schimmelvorming. Voor meer informatie over het wassen van dekbedden kun je onze adviespagina raadplegen.

Tips voor het reinigen van je bed

Hoewel het belangrijk is om je bed te verschonen, blijft het voor veel mensen een saai en vervelend klusje. Het beddengoed afhalen en wassen valt meestal wel mee maar het opmaken van je bed is een ander verhaal. Het grote dekbed weer mooi in de dekbedovertrek krijgen blijft vaak een uitdaging. Er is echter een methode die je bed opmaken aanzienlijk makkelijker maakt. De “Burrito techniek” is zeer eenvoudig en wordt hieronder in 6 stappen toegelicht.

Stap 1.

Draai je dekbedovertrek binnenstebuiten en leg het op je matras met de opening bij het voeteneind.

Stap 2.

Leg nu het dekbed hier bovenop.

Stap 3.

Maak de twee onderste hoeken van het dekbed vast aan het dekbedovertrek met wasknijper. Je kunt ze eventueel ook met je handen vast houden.

Stap 4.

Rol nu, vanaf het hoofdeinde, je dekbed en dekbedovertrek op als een “Burrito”.

Stap 5.

Als je bij het voeteneind bent, trek je het einde van het dekbed door de opening van je dekbedovertrek.

Stap 6.

Pak nu het uiteinde wat door de opening van de dekbedovertrek is gekomen vast en rol deze uit richting het hoofdeinde. Voilà, je bed is opgemaakt!

Dit is een eenvoudige maar zeer effectieve manier op je bed op te maken. Mocht de uitleg nog niet helemaal helder zijn, bekijk dan onderstaande video. Luxebedden.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een voucher voor:

10% KORTING OP JE EERSTE BESTELLING IN ONZE WEBSHOP!
Nee, bedankt.