085 - 064 07 41 - wij staan altijd klaar voor advies
Menu
0 Producten - 4,95 Verzendkosten€ 0,00
Bestelling afronden

Alles over je bed verschonen

Zoals met alle schoonmaakwerkzaamheden is er geen vast moment waarop je iets móet poetsen. Dit is afhankelijk van diverse factoren. Hoe vaak je het gebruikt is de belangrijkste. We gaan eerst iets dieper in op het belang van een schoon bed.

Bed verschonen | Luxebedden.nl

Hoe vaak moet je je bed verschonen?

Zoals aangeven is de frequentie waarmee je je bed moet verschonen afhankelijk van de mate waarin het wordt gebruikt. Over het algemeen slaapt iemand 7 dagen per week in zijn of haar bed. Hier is ons advies dan ook op afgestemd. Bij normaal gebruik adviseren wij je om je bed zeker één keer in de week te verschonen. Vaker is niet direct noodzakelijk, maar minder vaak is niet aan te raden. Naast het beddengoed verschonen is het ook belangrijk je matras regelmatig te luchten. Voor meer informatie, raadpleeg onze adviespagina over het reinigen van matrassen.

Welk beddengoed verschoon je allemaal?

Als je een keer in de week je bed verschoont is het niet nodig om iedere keer al het beddengoed te wassen. Wanneer we spreken van je bed verschonen hebben we het over het wassen van je hoeslaken, dekbedovertrek en kussenslopen. De molton, dekbed, kussen, topper en matras hoef je minder frequent te wassen. Het is wel verstandig om je dekbed iedere week te luchten. Hiermee verklein je namelijk de kans op bacteriën en schimmelvorming. Voor meer informatie over het wassen van dekbedden kun je onze adviespagina raadplegen. Ook met goed onderhoud verslijt je beddengoed en wordt het na een paar jaar tijd voor verse lakens. Luxebedden.nl heeft een uitgebreid en zeer divers aanbod in alle prijssegmenten.

Tips voor het reinigen van je bed

Hoewel het belangrijk is om je bed te verschonen, blijft het voor veel mensen een saai en vervelend klusje. Het beddengoed afhalen en wassen valt meestal wel mee maar het opmaken van je bed is een ander verhaal. Het grote dekbed weer mooi in de dekbedovertrek krijgen blijft vaak een uitdaging. Er is echter een methode die je bed opmaken aanzienlijk makkelijker maakt. De “Burrito techniek” is zeer eenvoudig en wordt hieronder in 6 stappen toegelicht.