085 - 064 07 41 - wij staan altijd klaar voor advies
Menu
0 Producten - 4,95 Verzendkosten€ 0,00
Bestelling afronden
Bekijk alle filters

Type: selecteer één of meerdere filters

Sluiten
Annuleren
Selectie toepassen
Selectie wissen

Breedte: selecteer één of meerdere filters

Sluiten
Annuleren
Selectie toepassen
Selectie wissen

Lengte: selecteer één of meerdere filters

Sluiten
Annuleren
Selectie toepassen
Selectie wissen
Filters wissen
 • 6 Showrooms
  in Nederland

  6 Showrooms in Nederland

  Al onze showrooms zijn minimaal 1000m2 en te vinden in Breda, Rotterdam, Uden, Utrecht, Duiven en Amsterdam

 • Gratis montage en levering
  tot in de slaapkamer

  Gratis bezorging

  Alle bestellingen boven € 35,- worden GRATIS bezorgd! Grotere artikelen zoals matrassen, toppers en complete boxsprings worden door onze bezorgers geleverd en gemonteerd op de door u gewenste plaats. Alle verpakkingsmaterialen nemen we uiteraard mee terug.
  Dit geldt niet voor showroomproducten.

 • 085 - 064 07 41
  Onze support helpt je graag

  Hulp of advies nodig?

   

  Maandag 09:00 - 17:00
  Dinsdag 09:00 - 17:00
  Woensdag 09:00 - 17:00
  Donderdag 09:00 - 17:00
  Vrijdag 09:00 - 17:00
 • Gespreid betalen
  in 3, 12, 18, 24 of 36 maanden

  Gespreid betalen via SprayPay of in3

  Lees hier alles over betalen via in3 & SprayPay.

Latex Matrassen

25% Korting
Velda Hilton Latex Matras
Velda
Velda Hilton Latex Matras
Velda Hilton Latex Matras
 • Sluit perfect aan op de contouren van je lichaam
 • Helpt nekklachten voorkomen
 • Latex: Veerkrachtig en soepel

299,25

399,-

 • Gratis levering tot in de slaapkamer
terug naar boven
Nog 0 Items

Verschillende soorten latex

Latex matrassen zijn zeer populair door de goede ondersteuning en langdurig blijvende elasticiteit. Latex kan worden onderverdeeld in synthetische latex en natuurlatex. De eigenschappen van beide soorten verschillen behoorlijk dus het is belangrijk om bij de keuze voor een matras helder te hebben van welk soort latex deze is gemaakt. Natuurlatex biedt bijvoorbeeld meer veerkracht en elasticiteit, synthetisch latex beschikt daarentegen weer over een langere levensduur. Hierdoor worden de twee soorten vaak gecombineerd zodat het latex matras voldoende veerkracht en elasticiteit heeft, zonder dat deze snel slijt.

Latex kern of afdeklaag

Bij keuze voor het latex matras is het belangrijk om na te gaan of de hele matras van latex is of enkel de afdeklaag. Latex wordt namelijk ook veel gebruikt in combinatie met een pocketveren kern. De kern bestaat dan uit pocketveren en de afdeklaag bestaat uit latex. De pocketveren zorgen voor een goede ondersteuning en verdeling van het lichaamsgewicht, de afdeklaag zorgt voor een prettig en zacht ligcomfort. Een pocketvering matras met latex afdeklaag is meer geschikt voor zware belasting dan een volledig latex matras.

Eigenschappen van volledig latex matrassen

Veel latex matrassen worden gemaakt van zowel natuur- als synthetisch latex waardoor de matras zich goed aanpast aan de contouren van je lichaam, maar niet snel slijtage vertoont. Ook zorgt latex ervoor dat de matras warmer aanvoelt dan bijvoorbeeld koudschuim. Een latex matras wordt voorzien van diverse gaten die zorgen voor een goede ventilatie. Daarnaast kunnen er diverse comfortzones worden aangebracht die het ligcomfort verbeteren. Belangrijke comfortzones in een matras zijn onder andere bij de schouders en heupen.

Matras kopen bij Luxebedden.nl

Luxebedden.nl heeft ruim 20 verschillende soorten latex matrassen van absolute A-merken. De matrassen kun je eenvoudig online bestellen of eerst uitproberen in één van onze winkels. Omdat er veel verschil zit tussen de modellen is het belangrijk om je goed te laten informeren door onze slaapadviseurs. De matrassen worden altijd gratis thuis bezorgd en, mits je bent geïnformeerd door onze adviseurs, bevatten 90 dagen omruilgarantie. Mocht het onverhoopt zo zijn dat je lichaam niet kan wennen aan het nieuwe matras, dan kun je dit kosteloos omruilen tegen één van de andere matrassen uit de collectie van Luxebedden.nl