085 - 064 07 41 - wij staan altijd klaar voor advies
Menu
0 Producten - 4,95 Verzendkosten€ 0,00
Bestelling afronden
Wij hebben extra aandacht voor jouw veiligheid en hygiëne i.v.m. COVID-19. Lees meer >
Bekijk alle filters

Type: selecteer één of meerdere filters

Sluiten
Annuleren
Selectie toepassen
Selectie wissen

Breedte: selecteer één of meerdere filters

Sluiten
Annuleren
Selectie toepassen
Selectie wissen

Lengte: selecteer één of meerdere filters

Sluiten
Annuleren
Selectie toepassen
Selectie wissen
Filters wissen
 • 6 Showrooms
  in Nederland

  6 Showrooms in Nederland

  Al onze showrooms zijn minimaal 1000m2 en te vinden in Breda, Rotterdam, Uden, Utrecht, Duiven en Amsterdam

 • Gratis montage en levering
  tot in de slaapkamer

  Gratis bezorging

  Alle bestellingen boven € 35,- worden GRATIS bezorgd! Grotere artikelen zoals matrassen, toppers en complete boxsprings worden door onze bezorgers geleverd en gemonteerd op de door u gewenste plaats. Alle verpakkingsmaterialen nemen we uiteraard mee terug.
  Dit geldt niet voor showroomproducten.

 • 085 - 064 07 41
  Onze support helpt je graag

  Hulp of advies nodig?

   

  Maandag 09:00 - 17:00
  Dinsdag 09:00 - 17:00
  Woensdag 09:00 - 17:00
  Donderdag 09:00 - 17:00
  Vrijdag 09:00 - 17:00
 • Gespreid betalen
  in 3, 12, 18, 24 of 36 maanden

  Gespreid betalen via SprayPay of in3

  Lees hier alles over betalen via in3 & SprayPay.

Koudschuim Matrassen

35% Korting
M Line Wave Light Matras
M Line
M Line Wave Light Matras
M Line Wave Light Matras
 • 10 jaar garantie
 • Geproduceerd in Nederland
 • Beste prijs- kwaliteit verhouding

194,35

299,-

 • Gratis levering tot in de slaapkamer
terug naar boven
Nog 0 Items

Wat is koudschuim?

Koudschuim is een polyurethaan schuim dat wordt gekenmerkt door een open celstructuur. Deze open celstructuur zorgt ervoor dat de matrassen beschikken over een goede ventilatie en uitstekend vocht absorberen. Ook voelt het matras koel aan. Koudschuim heeft een lange levensduur waardoor het matras ruim tien jaar meegaat. Om de kwaliteit van het schuim uit te drukken wordt de term HR (High Resilience) gebruikt. Hoe hoger dit getal, hoe beter de veerkrachtigheid van het koudschuim matras. De premium koudschuim matrassen beschikken over een HR waarde van 65.

De kwaliteit van koudschuim

Bij de kwaliteit van het matras speelt naast de HR waarde ook de kwaliteit van het koudschuim een grote rol. De best mogelijke koudschuim wordt verwerkt in medische matrassen. Dit is het beste wat je op de markt kunt verkrijgen en wordt veelal in ziekenhuizen gebruikt. Dan is er nog A en B. De A keuze is, zoals de naam al verraad, het beste en biedt gegarandeerd een egale hardheid en goede tegendruk. Kuilvorming zal dus niet snel optreden. B keuze koudschuim is van mindere kwaliteit biedt geen egale hardheid en tegendruk. Ook ventileert het matras minder goed maar is de prijs aanzienlijk lager. De levensduur van deze matrassen is ook minder lang en je krijgt sneller kuilvorming. De beste koudschuim matrassen bevatten dus een hoge HR waarde en zijn gemaakt van A kwaliteit schuim.

Koudschuim als matras kern en afdeklaag

Koudschuim kan bij een matras dienen als kern, afdeklaag of beide. Wanneer het gaat over een koudschuim matras wordt normaliter bedoeld dat de kern bestaat uit koudschuim. Wanneer koudschuim dient als afdeklaag over een kern van pocketvering, wordt dit aangeduid als een pocketvering matras. Deze matrassen zijn bestand tegen een hoge belasting en ideaal voor wat zwaardere mensen. Ook kunnen matrassen met een koudschuim kern worden afgedekt met traagschuim. Dit verhoogt het ligcomfort maar verlaagt de ventilatie aanzienlijk. Dit is geschikt voor mensen die het snel koud hebben en van een zacht ligcomfort houden.

Voor- en nadelen van koudschuim matrassen

Koudschuim is een hightech schuim dat door zijn eigenschappen ideaal is voor de productie van matrassen. Het materiaal is ventilerend, vocht absorberend, ondersteunend, veerkrachtig en beschikt over een lange levensduur. Dit zijn allemaal kenmerken die belangrijk zijn voor een kwalitatief goed matras. De kwaliteit van het koudschuim speelt hierbij wel een belangrijke rol. De premium matrassen beschikken over bovenstaande eigenschappen en zijn van zeer goede kwaliteit. Het nadeel is dat ze relatief duur zijn in de aanschaf. Zo gaat bijvoorbeeld een matras van 120x200 cm of een matras van 120x190 cm van premium kwaliteit al snel richting de €450.

HR waarde van koudschuim

Zoals eerder genoemd, wordt de kwaliteit van het koudschuim aangeduid met een HR waarde. De premium matrassen beschikken over waarden als HR55, HR60 en HR65. Een lagere waarde betekent een mindere kwaliteit, maar tevens een meer betaalbare prijs. Dit prijsverschil kan aanzienlijk oplopen wanneer je een tweepersoons matras koopt. Matrassen met HR35 of HR40 zijn van mindere kwaliteit dan een matras met HR65. Dit merk je zowel in de ondersteuning, ventilatie en vooral levensduur. Dit wil echter niet zeggen dat dat koudschuim matrassen met HR35 niet goed zijn. Afhankelijk van je situatie en lichaam kan dit matras ook prima geschikt zijn voor jou. Bij minder intensief gebruik is dit een prima matras dat ruim 10 jaar mee kan gaan.

Levensduur van het matras

Koudschuim matrassen staan erom bekend dat ze een relatief lange levensduur hebben. Dit is echter wel afhankelijk van een paar factoren. De HR waarde speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Zoals eerder uitgelegd geeft de HR waarde aan wat de verhouding koudschuim is dat er in het matras is verwerkt. Hoe meer koudschuim hoe steviger het matras is en hoe meer deze kan worden belast. Premium matrassen bevatten een HR waarde van 60 of 65, lagere matrassen 35 of 40. Bij gelijke belasting gaan matrassen met de lagere HR waarde dan ook minder lang mee. Naast de HR waarde is in het ook van belang hoe vaak de matras wordt belast en hoe zwaar de belasting is. Wanneer een matras iedere nacht wordt gebruikt zal de levensduur logischerwijs korter zijn van een matras dat bijvoorbeeld 1 keer per week wordt gebruikt. Matrassen van een logeerbed zullen daarom ook vaak een langere levensduur hebben dan matrassen van je vaste bed. Wat dan echter vaak wordt vergeten is dat het onderhoud een belangrijke rol speelt in de levensduur. Logeerbedden worden minder vaak gebruikt maar dienen wel regelmatig gelucht te worden om ongedierte en nare geuren te voorkomen. Voor meer informatie kun je onze adviespagina over het reinigen van matrassen raadplegen.

Online matras kopen

Luxebedden.nl heeft een uitgebreid aanbod koudschuim matrassen die je eenvoudig online kunt bestellen. Mocht je liever een ander type matras willen dan hebben we die uiteraard ook. Sealy matrassen en Norma matrassen zijn van hoge kwaliteit en beschikken niet over een koudschuim kern, maar een pocketveren kern. Deze kern is zeer ondersteunend en qua prijs ongeveer gelijk aan de premium koudschuim matrassen. Een populaire afmeting is op dit moment het matras van 90x220 cm. Omdat wij Nederlanders relatief lang zijn is een matras van 200 cm lang al snel te kort. Met een 220 cm lang matras weet je zeker dat je voeten niet tot over de rand reiken.